In deze blog willen we het graag hebben over werken ‘in de Cloud’.
Omdat dit voor veel bedrijven op Bonaire nog een nieuw en mogelijk vaag begrip is, proberen we middels deze blog een aantal zaken te duiden.

De afgelopen jaren zijn de Internet verbindingen en snelheden op Bonaire flink verbeterd.
Dit maakt het nu mogelijk goed gebruik te maken van diverse diensten op het Internet, zo ook het gebruik van Cloud diensten.

 

Office365

Microsoft levert een Cloud oplossing voor bedrijven, Microsoft Office 365.
Waar bedrijven veelal een server gebruikten voor de opslag van hun data en afhandeling van hun email, is er nu de optie deze taken over te zetten naar Office 365.

Dit heeft enkele voordelen:

1. Zekerheid

Om te beginnen is er geen noodzaak meer een kostbare server te laten draaien op uw kantoor. Deze verbruikt veel stroom, vergt een hoop onderhoud mede door up-to-date houden van het besturingssysteem en applicaties. Daarnaast is er grote afhankelijkheid van een goede, stabiele stroomvoorziening.
Microsoft garandeert een uptime van 99,9%, een uptime die ze de afgelopen jaren ruimschoots hebben waargemaakt.

2. Toegankelijkheid

Bij traditionele servers is het op afstand werken en verbinding maken met de serverdata vaak omslachtig geregeld met VPN verbindingen enz.
Met Office 365 kunt u op elk moment op elke plek bij uw data.
Het enige dat u nodig heeft is een werkende internetverbinding.

3. Kosten

Bij een lokale installatie komen veel extra kosten kijken. Kosten voor servers, besturingssystemen, Licenties voor Office, Exchange. Daarnaast de implementatiekosten en het uitvoeren van de benodigde updates en check-ups.

4. Schaalbaar

Waar bij traditionele omgevingen de kosten dus variabel zijn, werkt u met Office 365 op een ‘pay-per use’ methode. U betaald dus enkel voor de daadwerkelijke gebruikers en kunt eenvoudig op- en af schalen wanneer uw organisatie plots groeit of krimpt.

5. Beschikbaarheid

Microsoft neemt het beheer van de omgeving voor u uit handen. U bent verzekerd van het gebruik van de laatste versies van Office, Exchange, OneDrive enz. Mocht het datacenter om welke reden dan ook uitvallen, neemt een andere deze taken over. Zo garandeert Microsoft de hoogst mogelijke beschikbaarheid.

6. Beveiliging

Met een server op locatie heeft u er zicht op waar uw data staat en volledige controle wat er met uw data gebeurd. Microsoft biedt state of the art beveiligingsoplossingen om dit bezwaar weg te nemen. Microsoft heeft het ISO 27001 certificaat, dat veiligheid en betrouwbaarheid van uw gegevens bij Office 365 garandeert.

En hoe werkt dat dan voor u in de praktijk?

Wanneer uw bedrijf werkt met Office 365 wordt uw bedrijfsdata gedeeld via OneDrive for Business.
Dit is vergelijkbaar met de consumentenversie van deze software, die u mogelijk wel kent.
Echter, waar u met de consumentenversie per bestand moet aangeven welke bestanden u met anderen wilt delen, kunnen wij als beheerder van uw Office 365 omgeving eenvoudig rechten doorvoeren op de opgebouwde mappenstructuur binnen uw bedrijf.
Zo kan bijvoorbeeld de groep Administratie enkel in de map Administratie, Directie alleen in de Directie documenten, enz.
Groot verschil met een conventionele Windows server is dat mappen waartoe gebruikers geen rechten hebben niet zichtbaar zijn. Waar dit met een lokale server wel het geval is en er een foutmelding volgt wanneer iemand een map probeert te openen waartoe geen rechten afgegeven zijn.
Kortom, de mappen structuur is voor gebruikers een stuk overzichtelijker.

Een ander groot voordeel is dat de bestanden effectief op de servers van Microsoft staan, op het Internet in een afgeschermd deel voor uw organisatie, ook wel de ‘cloud’.
Wanneer u een bestand opent via de verkenner, download OneDrive for Business dit bestand automatisch naar uw computer of laptop .
Het document opent zich in uw Word of Excel programma. (u hoeft enkel het bestand te openen, de rest gebeurd automatisch in de achtergrond)
Wanneer u klaar bent met bewerken en het bestand opslaat, worden de wijzigingen automatisch weer voor u geupload en zien al uw collega’s de meest recente versie van dit bestand in hun verkenner.
Groot voordeel is, dat dit locatie onafhankelijk is.

Uw E-mail wordt voor u ingericht via Exchange Online, deze benaderd u gewoon via uw Outlook.
Ook het delen van mailboxen en e-mailadressen gaat op dezelfde wijze als dit met uw lokale mailserver het geval was.

Dus of u nu op kantoor aan het werk bent, thuis of onderweg.. u heeft altijd de meest recente bestanden en E-mail tot uw beschikking via een werkende Internet verbinding.

MS Partner

Recent is Highway ICT officieel Microsoft partner geworden.
Wij kunnen uw bedrijf hierdoor voorzien van de door uw organisatie benodigde Office 365 licenties.

Voor stichtingen op Bonaire is deze oplossing interessant, aangezien zij vaak gratis gebruik kunnen maken van de benodigde Microsoft Office 365 licenties, aangeboden via het Microsoft Non-Profit programma.
Wij kunnen uw stichting begeleiden bij de toetsing om toe te treden tot dit programma.

Wij hebben bijna 20 jaar ervaring in het migreren van bedrijfsdata en hebben in de afgelopen periode al meerdere bedrijven op Bonaire tot volle tevredenheid mogen migreren naar Office 365.

Bent u de volgende?

Wij assisteren u hierbij graag, heeft u vragen dan beantwoorden wij deze graag.

Neem contact op via telefoon of WhatsApp op +599 700 9246

©2019 Highway ICT Bonaire - All rights reserved

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?