Draadloze netwerk en internet verbindingen zijn steeds belangrijker. Of het nu gaat om uw zakelijke netwerk, waarbij smartphones en laptops een goede verbinding moeten hebben met uw servers en printers, of om een netwerk voor uw gasten. Het moet gewoon altijd werken. Wij leveren netwerken van het merk Unifi, dat zich al jarenlang bewezen heeft als de producent van goede, betaalbare WiFi oplossingen. Door deze zenders te koppelen aan onze Cloud controller, is het mogelijk rond te lopen met laptops, tablets of smartphones, zonder verlies van verbinding. Alle apparaten worden automatisch verbonden met de zender met het sterkste signaal. Ook kunnen we meerdere WiFi netwerken aanmaken, zodat bijvoorbeeld uw gasten niet uw hele Internet verbinding kunnen verbruiken, maar de snelheid verdeeld wordt over een groot aantal gebruikers.

 

 

Waarom niet gewoon het provider modem?

Draadloze netwerken zijn in de basis relatief storingsgevoelig. Een magnetron, draadloze DECT telefoon of dikke betonnen wanden, allemaal beïnvloeden ze het netwerksignaal negatief.
Het is dus zaak goed te kijken waar de zenders te plaatsen.
Een provider modem staat vaak op de plek waar het vaste signaal (kabel of glasvezel) de ruimte binnen komt, maar dit is niet per definitie de ideale plek voor het uitzenden van een WiFi signaal.
Door slim gebruik te maken van de plaatsing, maar ook de keuze van het type zender kunnen we maatwerk leveren dat een hoogwaardig netwerk als resultaat levert. Met een WiFi meting kunnen we tevens aantonen wat de beste oplossing is voor uw specifieke pand.

Hoe ziet de zender er dan uit?

Er zijn veel verschillende typen zenders leverbaar, echter we zien er in de praktijk een aantal veel gebruikt worden.
Alle zenders worden aangesloten middels Power over Ethernet, kortom zowel het stroomsignaal als ook de data doorvoer gaat door een enkele netwerkkabel.
Voor plaatsing binnen gebruiken we vaak de witte ‘schotels’ of in-wall oplossingen die over een inbouwdoos geplaatst worden of zenders met losse antennes die vooral buiten toegepast worden.

 

Ons advies

Laat ons eens meedenken met uw wensen.
Aan de hand van een deskundig advies, aangevuld met een onderbouwde meting kunnen we er voor zorgen dat uw nieuwe WiFi netwerk altijd optimaal presteert.
En we stoppen niet na de plaatsing van uw nieuwe zenders, we monitoren uw netwerk, zorgen dat de software updates bijgewerkt blijven en zien eventuele verstoringen hierdoor als eerste optreden.
Hetzelfde netwerk gebruiken over verschillende vestigingen is geen enkel probleem.
Wilt u later uw netwerk uitbreiden? Geen probleem, we schakelen eenvoudig extra zenders bij.

Wij hebben al een groot aantal bedrijven, hotels en vakantieparken mogen voorzien van deze op maat gemaakte oplossing.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op en we denken graag met u mee! 

Camera systemen

WiFi netwerken

Werken in de cloud

Websites

NEEM CONTACT OP